Vrijspringen

Naar Jaarlijkse gewoonte organiseert B.W.P Gewest Vleteren een wedstrijd vrijspringen voor 2-, 3- en 4-jarige paarden en 2 tot 6 jarige rijpony's in HUNTERS'S STUDFARM te Reningelst. Deze paarden en pony's moeten in een door het BWP erkend Europees stamboek ingeschreven zijn.

Dit jaar gaat de 22e vrijspringwedstrijd door op zaterdag 1 april 2017. Er wordt gestart stipt om 12u met de pony's, gevolgd door de 4 jarige paarden, de 2- en 3-jarige paarden. De Jaargangen kunnen opgedeeld worden in reeksten. De eerste van elke reeks dient te overkampen om de uiteindelijke winnaar van de reeksen aan te duiden.

De paarden worden beoordeelt door een vakbekwame jury die bestaat uit internationale handelaars, topfokkers en internationale springruiters. Ook dit jaar worden springruiters en springpaardenhandelaren aangeschreven teneinde de verkoop van jonge warmbloedpaarden te stimuleren voor de fokkers die dit wensen. Gelieve dan ook mee te delen of het paard te koop is.

Inschrijven kan online door het formulier op onderstaande link in te vullen. of door toezending van een kopie van het stamboekdocument van het paard, met de naam, adres en telefoon van de eigenaar aan de penningmeester Mw. Vanhoutte-Loeys, Beverenstraat 52, 8691 Alveringem (058/29.81.33).

De inschrijving wordt pas geregistreerd na de overschrijving van de som van €25 per deelnemend paard op de rekening BE61 7383 2314 5317 van het BWP Gewest Vleteren. Het inschrijvingsgeld zal de prijzenpot spijzen. Elke deelnemer ontvangt een zak kwaliteitsvolle paardenvoeder ter waarde van ca €10, die hij ter plaatse dient af te halen de dag zelf.

De inschrijvingen sluiten op zondag 26 maart. De startlijsten worden online geplaatst op woensdag 29 maart

Nieuws